Nytt avtal ger ishockeyspelarna i Elitserien utökat försäkringsskydd

Nytt avtal ger ishockeyspelarna i Elitserien utökat försäkringsskydd

23 september 2009 | Taggar: , , , , , , , , , , , , , | Kategorier: Försäkringar

Ett nytt avtal mellan Folksam och Arbetsgivaralliansen innebär att samtliga ishockeyklubbar i Elitserien tecknar pensions-, sjuk-, olycksfalls- och livförsäkring i Folksam.

Det nya avtalet är kopplat till det kollektivavtal som Arbetsgivaralliansen och Unionen tecknat för spelare i Elitserien i ishockey.

Spelare som är kontrakterade av en elitserieklubb har tjänstepension utifrån sin anställning. Samtidigt får de också försäkringsförmåner inom sjuk- och olycksfallsområdet (inklusive tjänstegrupplivförsäkring) som i stora drag motsvarar skyddet för övriga grupper på arbetsmarknaden.

– Vi är glada över förtroendet vi fått som förvaltare och försäkringsgivare i elitseriespelarnas nya avtal. Det förstärker vår ställning som idrottens försäkringsbolag, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Avtalet befäster också de svenska elitseriespelarnas position som den bäst försäkrade gruppen inom svensk idrott.

– Svenska hockeyspelare tjänar förhållandevis mycket pengar, men under kort tid, vilket gör att de utslaget på ett helt arbetsliv måste se över sitt framtida sparande. Med detta kollektivavtal tryggas spelarnas sparande och eventuella följder av skada även efter karriären, säger Hans-Göran Elo, förhandlingschef Arbetsgivaralliansen.

– Vi har haft som mål att våra medlemmar – hockeyspelarna – ska ha ett likartat försäkringsskydd som andra medlemmar i Unionen har i sina kollektivavtal. Avtalet säkerställer att försäkringar som i stort motsvarar arbetsmarknaden i övrigt inom vårt avtalsområde nu tecknas i Folksam, säger Stefan Klevenvall, ombudsman på Unionen.

För ytterligare information:
Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott, telefon 08-772 87 14, 0708-31 52 17
Hans-Göran Elo, Arbetsgivaralliansen, telefon 08-545 912 12, 0733-66 20 39
Stefan Klevenvall, Unionen, telefon 08-617 70 58, 0702-95 92 49

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare efter nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet

26 mars 2007
Koncernnyheter

Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare efter nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet Folksam och Svenska Fotbollförbundet, har tecknat ett nytt avtal om försäkring för Sveriges 490 000 fotbollspelare. Avtalet börjar gälla från första april 2007 och sträcker sig fram till mars 2010. Avtalet omfattar en licensförsäkring för samtliga 250 000 licensierade spelare. Avtalet omfattar även de 240....

Nytt avtal tecknat mellan Avelsföreningen och Folksam

10 februari 2004
Koncernnyheter

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen och Folksam har förlängt sitt samarbetsavtal till 2006. Sedan 1999 har avtalet sparat medlemmarna i Avelsföreningen närmare 7,5 miljoner kronor i försäkringspremier. Avelsföreningen har vuxit med 1 400 medlemmar på fyra år. Under samma tid har travhästuppfödningen minskat kraftigt, med drygt 1 500 färre betäckta ston. - Vår medlemsavgift ses....

Folksam och Swedbank tecknar avtal om kapitalförvaltning, sak- och grupplivförsäkring

24 april 2007
Koncernnyheter

Folksam och Swedbank tecknar avtal om kapitalförvaltning, sak- och grupplivförsäkring Folksam och Swedbank har idag undertecknat ett avtal om samarbete. Därmed bekräftas den avsiktsförklaring som offentligjordes den 22 februari i år. Det nu ingångna avtalet avser fyra huvudområden: sakförsäkringar, kapitalförvaltning, administration av fondförsäkring samt återförsäkring av grupplivförsäkring och tillhandahållande av individuella riskförsäkringsprodukter. Avtalet ligger helt....

Stor variation i kännedom om kollektivavtalens försäkringsskydd

25 september 2008
Försäkringar

En ny undersökning som Folksam låtit göra visar på stor variation i löntagarnas kännedom om kollektivavtalens försäkringsförmåner. Över 40 procent av de tillfrågade känner till exempel inte till att avtalen ger ekonomiskt ersättning vid sjukdom, arbetslöshet och pension. Störst är kunskaperna om ersättningen vid arbetsskada och dödsfall.

Här är jobben som ger dig bäst pension – och sämst

4 mars 2009
Koncernnyheter

Vill du ha en bra pension? Satsa då på att bli IT-specialist, civilingenjör eller säljare. Bland de yrken som är vanligast i Sverige är det dessa som ger bäst utdelning efter 65-årsdagen. I pensionsbotten hamnar undersköterskor och städare. Det visar en uträkning som Folksam gjort.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.