Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare efter nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet

Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare efter nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet

26 mars 2007 | Kategorier: Koncernnyheter

Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare efter nytt avtal med Svenska Fotbollförbundet

Folksam och Svenska Fotbollförbundet, har tecknat ett nytt avtal om försäkring för Sveriges 490 000 fotbollspelare. Avtalet börjar gälla från första april 2007 och sträcker sig fram till mars 2010.

Avtalet omfattar en licensförsäkring för samtliga 250 000 licensierade spelare. Avtalet omfattar även de 240 000 spelare som inte är licensierade hos SvFF (de som ej fyllt 15 år). Det nya avtalet ger spelarna ett fortsatt försäkringsskydd under match och träning samt under resan till och från träningar och matcher.

Mångårigt samarbete
– Vi är väldigt nöjda med att våra spelare är försäkrade hos Folksam även i fortsättningen. Vårt mångåriga samarbete har gett båda parter kunskap om vikten av bästa försäkringsvillkor till rätt pris, liksom snabbheten och behandlingen om en spelare oturligt nog blir skadad, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer.

Skadeförebyggande inriktning
– Utöver försäkringen kommer Folksam och SvFF tillsammans starta skadeförebyggande projekt med målet att på sikt minska antalet skador på spelare, till exempel knäskador som drabbar unga tjejer, säger Lars-Inge Svensson, tillförordnad chef Folksam Idrott.

Ersättningsbeloppen höjs
Som ett resultat av det nya avtalet höjs ersättningsbeloppet för medicinsk invaliditet, från 250 000 kronor till 350 000 kronor, dessutom höjs ersättningen vid dödsfall från 25 000 till 35 000 kronor.

– Försäkringen som SvFF tecknat för sina fotbollsspelare är en grundförsäkring. Nu förbättras ersättningen för de spelare som får skador med kvarstående besvär, säger Lars-Inge Svensson.

Folksam Idrott handlägger cirka 20 000 idrottsskador per år, uppskattningsvis 7 000 av dessa gäller fotbollspelare.

För ytterligare information:
Lars-Inge Svensson, tillförordnad chef Folksam Idrott, telefon 08-772 87 14,
0708-31 52 17,
Jonas Nystedt, chef Information och kommunikation SvFF, 08-735 09 65
Andreas Jerat, pr-ansvarig Folksam, telefon 08-772 62 12, 0708-31 58 01

Folksam är idrottens försäkringsbolag. 1,6 miljoner idrottsaktiva är försäkrade genom Folksams samarbete med idrottsförbunden. Det första avtalet med idrottsrörelsen tecknades 1936. Samarbetet med Riksidrottsförbundet, dess distriktsförbund och specialidrotter är ryggraden i Folksams samarbete med idrottssverige. Läs mer på www.folksam.se
————————————————————
Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se
Följande filer finns att ladda ned:
http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/WOLReleaseFile.aspx?id=408737&fn=wkr0010.pdf PRM – Folksam försäkrar Sveriges fotbollspelare

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Nytt avtal tecknat mellan Avelsföreningen och Folksam

10 februari 2004
Koncernnyheter

Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen och Folksam har förlängt sitt samarbetsavtal till 2006. Sedan 1999 har avtalet sparat medlemmarna i Avelsföreningen närmare 7,5 miljoner kronor i försäkringspremier. Avelsföreningen har vuxit med 1 400 medlemmar på fyra år. Under samma tid har travhästuppfödningen minskat kraftigt, med drygt 1 500 färre betäckta ston. - Vår medlemsavgift ses....

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet försäkrar sig hos Folksam

1 december 2006
Försäkringar Trafik

Folksam har tecknat ett försäkringsavtal med Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, Svemo. Avtalet gäller från och med januari 2007 och två år framåt. Det omfattar cirka 13 000 licensierade åkare i klubbar anslutna till förbundet.

Unikt sponsoravtal för Sveriges Dövas Idrottsförbund

18 november 2005
Koncernnyheter

Idag tecknar Sveriges Dövas Idrottsförbund sitt första fleråriga sponsoravtal, unikt i förbundets snart hundraåriga historia. Avtalet omfattar samtliga nationella och internationella dövidrottsevenemang, en stipendiefond samt ett försäkringsskydd för aktiva idrottare. Samarbetspartner blir kundägda Folksam. Sveriges Dövas Idrottsförbund bildades 1913 och har idag 2 200 aktiva idrottare och 46 000 medlemmar. – Dövidrotten är i det....

Knäskador vanligaste skadan vid utförsåkning i svenska skidbackar

7 februari 2007
Koncernnyheter

Knäskador vanligaste skadan vid utförsåkning i svenska skidbackar Inför de kommande sportloven har Folksam granskat skadestatistiken för dem som tecknat SLAO:s utförsåkarförsäkring*. Undersökningen visar att knäskador är den klart vanligaste skadan vid olyckor i samband med utförsåkning. Folksam har tittat på skadestatistiken för de tre senaste skidsäsongerna, vilket totalt omfattar cirka 90 000 försäkrade utförsåkare....

Dags att söka Sveriges största idrottsstipendium

19 november 2003
Koncernnyheter

Det är dags för landets idrottsföreningar att söka ett rejält tillskott i kassan. Under 2004 delar Folksam och Riksidrottsförbundets distriktsförbund tillsammans ut 41 stipendier à 25 000 kronor, pengar motsvarande en procent av Folksam Idrottsfonds avkastning. Ansökningstiden för Sveriges största idrottsstipendium går ut den 1 februari 2004. De 41 stipendiaterna utses lokalt av RF:s distriktsidrottsförbund....

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.