Söderberg & Partners valde Folksam i ny provisionsfri upphandling

Söderberg & Partners valde Folksam i ny provisionsfri upphandling

20 januari 2012 | Taggar: , , , | Kategorier: Finansiell information, Försäkringar, Koncernnyheter, Sparande

Folksam är ett av de utvalda bolagen i försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners stora provisionsfria upphandling. Folksam är det enda bolag som har traditionell försäkring med utjämnad återbäring och har dessutom kommit med både inom fondförsäkring och inom traditionell försäkring.

Totalt är det sex bolag som är utvalda, och Folksam är enda bolag som har traditionell försäkring med utjämnad återbäring och har dessutom kommit med både inom fondförsäkring och inom traditionell försäkring. Söderbergs kunder kommer i Folksam att kunna välja både en marknadsledande traditionell försäkring och ett guidat fondförsäkringserbjudande.

Den provisionsfria upphandlingen innebär att Söderberg & Partners inte får provision för de produkter som pensionsbolagen säljer. Istället betalar kundföretaget ett arvode för rådgivning och administration.

De leverantörer som valts ut inom tjänstepension, förutom Folksam, är: Brummer Life, Swedbank Försäkring, Nordnet Liv och Pension, Länsförsäkringar Liv samt Danica Pension.

-          Vi engagerar oss i det som är viktigt för våra kunder och ett av våra viktigaste mål har varit att etablera samarbete med några av de största förmedlarna för att kunderna ska kunna hitta våra produkter. Att komma med i provisionsfria upphandlingen är ett stort steg på vägen, säger Johan Wagman, avdelningschef Partner Finans.

-          Det känns bra att Söderbergs kunder kan välja både vår guidade fondförsäkring och vår traditionella försäkring. Jag hoppas och tror att fler förmedlare nu kommer att upptäcka vårt erbjudande, säger Johan Wagman, avdelningschef Partner Finans.

För ytterligare information:

Johan Wagman, VD Folksam Fondförsäkring, 0708-31 60 29

Anna Karin Wallberg, presschef Folksam, telefon 0708-31 68 02

Bilder

mote

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Folksam övertar Vitals kunder i Sverige

18 mars 2009
Försäkringar

Folksam har tecknat ett avtal med Norges största försäkringsbolag, Vital Forsikring ASA, om övertagande av Vitals svenska fondförsäkringsbestånd på cirka 24 000 kunder. Affären sker som en följd av beslut från Vital om att fokusera på sin norska verksamhet.

Folksam köper Svenska Lärarfonder

9 januari 2012
Koncernnyheter

Folksam köper fondbolaget Svenska Lärarfonder och tillhörande fondförsäkringsbestånd och skapar ett nytt tjänstepensionserbjudande.

Ny Indienfond till småspararna i Folksam

29 april 2004
Sparande

Som första fondförsäkringsbolag kan Folksam idag erbjuda spararna den efterfrågade Indienmarknaden. Det innebär att alla kunder kan köpa fonden billigare och enklare, samt till lägre avgift än vid direktköp. Indien är, liksom Ryssland, Kina och Latinamerika, en mycket intressant tillväxtmarknad som lockar ett brett spektrum av sparare, från småsparare till förmögna investerare. Därför tar Folksam....

Folksam lanserar Amanahsparande med ny anpassad fond

8 april 2009
Sparande

Från och med den 14 april finns ett räntefritt sparandepaket med pensionsförsäkringar och försörjarförsäkring i Folksams utbud – en så kallad Amanahfond*, med låg risk och avgift. Målgruppen är kunder som vill spara räntefritt och värderingsstyrt. Lanseringen sker i samarbete med HSBC (Hongkong and Shanghai Banking Corporation), en av världens största banker med 9 500 lokalkontor i 85 länder.

Ny hästförsäkring täcker kostnader vid buköppning

25 februari 2010
Försäkringar

Hästägare kan ibland uppleva att veterinärkostnaderna blir väldigt höga. Behandling och vård vid buköppning kan kosta ända upp till 100 000 kronor. Folksam har därför tagit fram en försäkring som ersätter kostnader vid buköppning.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.