Folksam värdesäkrar förmånsbestämda pensioner 2012

Folksam värdesäkrar förmånsbestämda pensioner 2012

19 december 2011 | Taggar: , , , , | Kategorier: Försäkringar

Trots det generellt kärva ekonomiska läget på marknaden står Folksams bolag starka och värdesäkrar förmånsbestämda pensioner under utbetalning och intjänad pension i form av fribrev.

Värdesäkring inom KTP-planen skyddar köpkraften i förmånsbestämd tjänstepension och sker efter årliga beslut i Folksam Liv och Konsumentkooperationens pensionsstiftelse. Kunder som har förmånsbestämd KTP-pension under utbetalning eller intjänad pension i form av fribrev får en höjning med 2,73 procent i januari 2012.

-          Det är verkligen positivt att vår ekonomiska styrka ger oss möjlighet att värdesäkra både pågående pensionsutbetalningar och fribrev för våra kunder, säger Elisabeth Sasse, chef för kollektivavtalad affär på Folksam.

För ytterligare information:

Elisabeth Sasse, chef Kollektivavtalad affär Folksam, telefon 0708- 31 55 79

Anette Tiljander, vd Konsumentkooperationens pensionsstiftelse, telefon 0705- 71 68 98

Anna Karin Wallberg, presschef Folksam, telefon 0708-31 68 02

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Elisabeth Sasse ny chef för Kollektivavtalad Affär

13 april 2011
Koncernnyheter

Folksam har utsett Elisabeth Sasse till ny chef för Kollektivavtalad Affär. Hon efterträder tidigare chefen Lars Burman och kommer även att ingå i Folksams koncernledning. Elisabeth Sasse tillträder sin tjänst senast den 1 oktober.

Ny rapport från Folksam: Kvinnornas pensioner fortsätter minska

31 maj 2011
Sparande

I fjol föll pensionerna för årskullarna 1938 till 1942 med drygt fem procentenheter. Nu har fallet upphört. För årskullen 1943 har pensionen ökat med knappt en procentenhet, det visar en ny rapport från Folksam. Men uppgången är troligen tillfällig och för kvinnorna ser pensionsprognosen fortsatt dyster ut.

Ny rapport om 70-talisternas pensioner: 560 000 i sparkapital ger 70-talisten en hygglig pension

26 februari 2007
Koncernnyheter

Ny rapport om 70-talisternas pensioner: 560 000 i sparkapital ger 70-talisten en hygglig pension Folksams rapport ”Halvlek för 70-talisterna” visar att dagens 70-talister har goda möjligheter att skaffa sig en rimlig och trygg pension – tvärtemot skrämselbudskapen från många banker och försäkringsbolag. Folksams beräkningar* visar att en genomsnittlig arbetare bör ha ett sparkapital på 560....

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.