Folksamförsäkringar är Bra Miljöval

Folksamförsäkringar är Bra Miljöval

29 november 2011 | Taggar: , , , , , , | Kategorier: Ansvarsfullt ägande, Försäkringar, Koncernnyheter, Miljö

Vi är stolta över att som första försäkringsbolag i världen nu vara certifierade enligt världens tuffaste miljömärkning, Naturskyddsföreningens Bra Miljöval, på bil- och småhusförsäkring; villa och fritidshus.

Folksam uppfyller i och med detta Naturskyddsföreningens viktigaste kravkriterier

· Återbruk och miljövänliga reparationer vid skador
· Hållbara och säkra ersättningsbilar
· Ansvarsfull kapitalförvaltning
· Miljömärkt el
· Miljövänliga inköp
· Sparsam körning-utbildning

Med vår bilförsäkring är våra kunder garanterade att reparationerna utförs på ett miljövänligt sätt med hög andel av återbrukat material. Vi ställer också hårda miljökrav på alla våra leverantörer, från byggmaterial till sortering av avfallet.

Vi erbjuder en mer miljövänlig, och dessutom säker, bil som ersättningsbil vid skada. Kriterierna för säkerhet är tagna från vår årliga rapport ”Säkert och Hållbart” som bygger på statistik från verkliga olyckor i trafiken.

Folksams kapitalförvaltning är ansvarsfull med hänsyn till vårt gemensamma kapital. Vi investerar inte i vapen, alkohol, tobak, kolkraft, kärnkraft, uran samt företag som kränker mänskliga rättigheter. Vi påverkar dessutom övriga branscher genom att ställa konkreta krav på de berörda företagens hållbarhetsarbete och redovisning.

Folksam gör miljövänliga inköp genom att upphandla varor, så som papper, kaffe och teknik, utifrån hårda miljökrav. Vi använder ursprungsmärkt förnyelsebar energi till alla våra kontor och fastigheter.

- Jag är otroligt glad och stolt över att Folksam lever upp till dessa hårda miljökrav i vår bil- och husförsäkring. Genom vår storlek kan vi påverka vår omvärld genom miljövänliga upphandlingar och vår etiska kapitalförvaltning så att det verkligen gör skillnad, säger Karin Stenmar, miljöchef, Folksam.

Läs mer på www.folksam.se (http://www.folksam.se)

För ytterligare information:

Karin Stenmar, miljöchef, Folksam, 0708-31 66 76

Anna Karin Wallberg, presschef, Folksam 0708-31 68 02

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Värmepumpar säljer bra – men kvaliteten är fortfarande ett problem

27 november 2006
Miljö

62 procent av alla värmepumpar som går sönder är mindre än fem år gamla. Det är fler än då Folksam började mäta den årliga skadefrekvensen 1999. Då var motsvarande siffra 53 procent. Än mer alarmerande är att årskostnaden för alla pumpskador ökat med 20 procent mellan 2004 och 2005, enligt Folksams färska statistik. Det innebär hela 8,3 miljoner kronor mer, bara för att reparera skador på värmepumpar vars garanti nyss gått ut.

Endast 8 procent av årets bilmodeller är säkra och har bra miljöprestanda

26 januari 2009
Miljö Trafik

Idag presenterar Folksam sin nya lista över vilka av 2009 års bilmodeller som bedöms vara både säkra och hållbara. Bara 8 procent av modellerna klarar gallringen.

Vilka nya bilar är säkra och har bra miljöprestanda? Folksam godkänner bara tio procent av årets bilmodeller

21 februari 2008
Koncernnyheter

Idag presenterar Folksam sin nya lista över vilka av 2008 års bilmodeller som är både säkra och hållbara. Bara tio procent av modellerna klarar gallringen. ”Visst kan man ifrågasätta om listan är realistisk, eftersom så pass få bilar passerar nålsögat”, säger Folksams trafikforskningschef Anders Kullgren. ”Men till sist handlar det om i vilken verklighet vi vill leva.”

Folksams test av mögeltvätt för hus: Billiga och miljövänliga medel står sig fortsatt bra

23 juni 2009
Miljö

Folksam har följt upp sitt test av utomhusfärger, där 9 av 45 färger redan efter ett år underkändes på grund av mögeltillväxt, med en unik undersökning av mögeltvättmedel. Resultat efter 2 år: de bästa medlen är de miljövänliga alternativen - och vanligt diskmedel är det mest prisvärda av dessa.

Folksams vd Tore Andersson: ”Seriöst miljöarbete lockar kunder, det är inget att smyga med”

18 november 2002
Koncernnyheter

Sextiofem procent av svenskarna köper hellre varor och tjänster från företag som arbetar aktivt mot växthuseffekten än från företag som inte gör det. Det gäller kvinnor (69 procent) i något högre grad än män (61 procent). Uppgifterna kommer från en Sifoundersökning* som Folksam presenterar i morgon.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.