Rättvisande bild av golfförsäkringar

Rättvisande bild av golfförsäkringar

25 oktober 2011 | Kategorier: Försäkringar

2006 blev Folksam försäkringsgivare till Svenska Golfförbundets (SGF) medlemsförsäkring (ansvars-, dödsfall- och olycksfallsförsäkring). Samtidigt påbörjades samtal om fler områden för samarbete, vilket därefter ledde till att Folksam blev så kallad strategisk partner till SGF.

Folksam har tillsammans med Provins Insurance bland annat tagit fram ett material som klubbarna kan använda i sitt löpande säkerhetsarbete och produkten – Svensk Golfbaneförsäkring – som är en speciellt anpassad försäkringslösning för att skydda hela verksamheten på klubben.

Tidigt i somras 2011 presenterades en rapport av ett skaderegleringsföretag, Skadejuridik i Norden AB, med jämförelser av försäkringsvillkor för golfklubbar mellan produkter från Svensk Golfbaneförsäkring respektive Peggat & Klart. Försäkringsgivare för produkten Peggat & Klart är norska Gjensidige Forsikring ASA och för produkten Svensk Golfbaneförsäkring är svenska Folksam försäkringsgivare.

I sin roll som försäkringsgivare till Svensk Golfbaneförsäkring lät därefter Folksam en oberoende part, ACK management AB, granska rapporten från Skadejuridik i syfte att kontrollera riktigheten i jämförelsen. ACKs rapport har formen av en s.k. second opinion med allmänna kommentarer och specifika anmärkningar till varje avsnitt av Skadejuridiks rapport. Folksam och SGF har reagerat starkt då det visade sig att rapporten innehåller subjektiva slutsatser som inte har stöd i jämförelsematerialet samt är inkorrekt i flera avseenden.

Golf Administratörernas Förening (GAF), som har ett avtal med Peggat & Klart, nämns dessutom i rapporten som beställare. Det är naturligtvis olyckligt, då den uppgiften dementeras av GAF, när det i själva verket är representanten för Peggat & Klart som gjort beställningen av produktjämförelsen.

Båda rapporterna finns att läsa i sin helhet här intill.

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.