Så skyddar du ditt fritidshus inför vintersäsongen

Så skyddar du ditt fritidshus inför vintersäsongen

13 oktober 2011 | Taggar: , , | Kategorier: Ansvarsfullt ägande

Många ”bommar igen” sitt fritidshus nu på hösten och i en del fall passar tjuven på att göra påhälsning. I oktober/november ökar risken för inbrott i fritidshuset med ca 30 procent jämfört med snittet övriga månader. Med hösten kommer också kylan och därmed risken för frostskador. Var därför noggrann med hur du lämnar huset inför vintern.

För att minska risken för inbrott och andra skador som kan inträffa när du lämnar ditt fritidshus en längre tid, vill vi på Folksam tipsa om några enkla åtgärder hur man kan förebygga.

· Se till att alla dörrar har godkända lås. Detta är extra viktigt på altandörren eller fönsterdörrar. Även fönster bör ha lås om det är lätt att klättra in genom dessa.

· Täck inte för fönster och dörrar.

· Förvara trädgårdsredskap och stegar inne eller i låst förråd. Det förhindrar att de blir inbrottsredskap.

· Ta med det mest stöldbegärliga hem under vintern som t ex datorer och annan lätt elektronik.

· Se till att ha bra utebelysning, gärna med rörelsevakt.

· Stöldmärk och ta bilder på värdefulla tillhörigheter.

Ett annat problem som fritidshusägaren kan råka ut för är frostskador. Dessa har blivit vanliga de senaste åren då vi har haft riktigt kalla vintrar.

· Stäng av huvudkranen och tappa ur vattnet ur rörsystem, varmvattenberedare och spolcistern i toaletten.

· Se till att huset håller värmen även vid minusgrader.

Försök även att få regelbunden tillsyn av fritidshuset både för att förhindra skada och för att upptäcka en eventuell skada i tidigt skede.

För ytterligare information:

Madeline Hasselwander, skadeförebyggare, Folksam, 0708- 31 63 48

Anna Karin Wallberg, presschef, Folksam,  0708-316802

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Så skyddar du dig mot skador vid översvämning

15 augusti 2011
Koncernnyheter

Hösten är en period då många områden drabbas av skyfall. Under 2010 drabbades drygt 1600 av våra kunder av översvämningsskador. För att minska skadorna som kan uppstå tipsar Folksam här om några enkla åtgärder som kan utföras i förebyggande syfte.

Folksams Kompetensindex 2010:Grattis du svenske manlige ekonom i 50-årsåldern; du har vad som krävs för en ledande befattning i ett svenskt börsbolag!

26 november 2010
Ansvarsfullt ägande

Folksam har idag skickat Kompetensindex 2010 till valberedningarnas ordföranden i 255 svenska börsbolag. Mejlet är adresserat till ”Herr ordförande” då posten som valberedningens ordförande vanligtvis är en man.

Inför Falsterbo Horse Show: Strängare tävlingsbestämmelser ska ge rättvisare resultat

17 juni 2008
Koncernnyheter

Inför Falsterbo Horse Show: Strängare tävlingsbestämmelser ska ge rättvisare resultat I samband med Falsterbo Horse Show den 13-20 juli 2008 där 300-400 unga hästar deltar i Folksam Scandinavian Open, gör Falsterbo Horse Show tillsammans med Folksam en egen skärpning av bestämmelserna helt utöver det ordinarie svenska Tävlingsreglementet. Detta görs med förhoppningen att samma regler ska....

Folksam inför flyttningsrätt för livförsäkringar

14 januari 2002
Koncernnyheter

Två av Folksamgruppens livförsäkringsbolag, Folksam ömsesidig livförsäkring och Folksam fondförsäkring AB, inför flyttningsrätt för alla livförsäkringar som har nytecknats fr o m den 1 januari 2002. Detta sker med omedelbar verkan. Under innevarande år kommer Folksam även att slutföra det utredningsarbete som krävs för att flyttningsrätt ska kunna införas för alla livförsäkringar tecknade före den 1 januari 2002.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.