Folksam investerar i sex vindkraftparker

Folksam investerar i sex vindkraftparker

17 augusti 2011 | Taggar: | Kategorier: Ansvarsfullt ägande, Koncernnyheter

Folksam blir tillsammans med FAM – helägt av Wallebergstiftelserna – och Proventus delägare i vindkraftsbolaget PWP AB.  Bolaget äger sex landbaserade vindkraftparker som kan producera 0,26 TWh el årligen. Folksams del av investeringen uppgår till drygt 200 MKr.

Folksam och de övriga investerarna blir ägare av en tredjedel var i PWP AB. Elproduktionen från de 47 vindkraftverk som är i drift kan värma cirka 13 000 eluppvärmda småhus.

– Vi fortsätter att investera i vindkraft för att ge våra kunder en långsiktigt trygg och lönsam tillväxt. Det här bolaget har dessutom flera intressanta projekt på gång, något som ytterligare kan gynna våra kunder i framtiden, säger Anders Sundström, vd och koncernchef Folksam.

Vindkraftparkerna ligger främst i Mellansverige; en utanför Vansbro kommun, en utanför Rättvik, en utanför Mora, en nära Älvdalen och en utanför Gränna men den största på 32 megawatt finns nära Dorotea kommun i Västerbotten.

Folksam (Liv, Sak och KPA Pension), köper sin andel i PWP AB av Proventus.

Folksam äger sedan januari 2011 fyra vindkraftverk i Kulltorp i Gnosjö kommun.

För ytterligare information:

Christopher Casselblad, investerarrelationer Folksam, tfn 08-772 66 34, 0722-30 20 80

Relaterade dokument

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Folksam och KPA Pension investerar i fyra vindkraftverk

8 februari 2011
Koncernnyheter Miljö

Folksam Liv och Sak samt KPA Pension köper gemensamt Gnosjö Energi AB som äger fyra vindkraftverk i Kulltorp i Gnosjö kommun. Verken beräknas totalt kunna värma 1 000 småhus.

Folksam växer i Södermanland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning

10 januari 2007
Koncernnyheter

Folksam växer i Södermanland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning Den svenska ekonomin går för högtryck, något som de anställda på Folksams kontor i Södermanland märker av. Antalet förfrågningar om sparande- och rådgivningstjänster från både privatpersoner och företag har ökat så mycket, att bolaget nu behöver rekrytera sex nya medarbetare i Södermanland.....

Folksam växer i Uppland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning

10 januari 2007
Koncernnyheter

Folksam växer i Uppland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning Den svenska ekonomin går för högtryck, något som de anställda på Folksams kontor i Uppland märker av. Antalet förfrågningar om sparande- och rådgivningstjänster från både privatpersoner och företag har ökat så mycket, att bolaget nu behöver rekrytera sex nya medarbetare i Uppland.....

Folksam växer i Dalarna – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning

10 januari 2007
Koncernnyheter

Folksam växer i Dalarna – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning Den svenska ekonomin går för högtryck, något som de anställda på Folksams kontor i Dalarna märker av. Antalet förfrågningar om sparande- och rådgivningstjänster från både privatpersoner och företag har ökat så mycket, att bolaget nu behöver rekrytera sex nya medarbetare i Dalarna.....

Folksam växer i Västmanland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning

10 januari 2007
Koncernnyheter

Folksam växer i Västmanland – rekryterar sex nya medarbetare för att möta kundtillströmning Den svenska ekonomin går för högtryck, något som de anställda på Folksams kontor i Västmanland märker av. Antalet förfrågningar om sparande- och rådgivningstjänster från både privatpersoner och företag har ökat så mycket, att bolaget nu behöver rekrytera sex nya medarbetare i Västmanland.....

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.