Folksams stämmor med seminarium

Folksams stämmor med seminarium

15 april 2011 | Taggar: , | Kategorier: Koncernnyheter

Den 13 april hölls Folksams stämmor på Lärarnas hus. Vd Anders Sundström sammanfattade i sin rapport året som gått, gjorde en analys av den omvärld vi lever i och vilka utmaningar vi står inför de närmaste åren. Se filmklipp av honom, Wanja Lundby-Wedins inledningstal och Kapitalförvaltningens seminarium är.

Inledning av stämman, Wanja Lundby Wedin

Folksams vd Anders Sundström sammanfattar året som gått.

Seminarium på Folksams stämmor 2011, del 1
Magnus Karlsson från Folksam kapitalförvaltning berättar på ett underhållande sätt om finansiell psykologi. Vi människor vill gärna ha bra avkastning, men är vi beredda att ta de risker som krävs? Hur rationella val gör vi när vi placerar våra pengar?

Seminarium på Folksams stämmor 2011, del 2
Karolina Håkansson, Folksam Kapitalförvaltning, och Thomas Eriksson, vd på Swedbank Robur, berättar om arbetet med att utlokalisera delar av Folksams kapitalförvaltning. Hur gick arbetet till och vad har det inneburit för Folksam och Robur?

Seminarium på Folksams stämmor 2011, del 3
Michael Kjeller berättar om hur man arbetar på Folksams kapitalförvaltning. Vad har Folksam för riskkultur, hur är det att axla ansvaret för 270 miljarder kronor och hur har avkastningen sett ut?

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lasse Nilsson

2011-04-29 kl 11:26

Lyssnat på stämmoöppnande och VD:s information.
På många ställen talas om vikten att lyssna på kunderna (ägarna). Är besviken att inte samtalen sker med PRO och andra pensionärsorganisationer, fackliga pensionärsmedlemmar. Det är över 400.000 kunder i Folksam.
Nu ute i organisationerna hörs bara att Folksam inte värnar om försäkringskommittér och genomför inte verksamhet i samverkan. Hoppas att alla led i Folksam tar som uppgift att samråda i framtiden. Börja gärna med PRO snabbt, trots att nya försäkringsavtal tecknats med andra än Folksam. Finns många kunder som kommer att ha försäkringar kvar i Folksam, då vi inte kan komma med i nya lösningar.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Falsterbo Horse Show: John Madden talar på Folksams seminarium

22 juni 2010
Försäkringar

Folksam har äran att få välkomna John Madden, en av världen främsta hopptränare, till sitt seminarium under Falsterbo Horse Show.  Amerikanske John Madden är medlem i FEI:s hoppkommitté och är en av världens främsta tränare och gift med flerfaldiga OS-medaljören Beezie. John Madden kommer att berätta om hur USA med två raka OS-guld skapar toppryttare, skillnader och likheter mellan Europa och USA, hur de amerikanska ryttarna och hästarna tränas och hur deras system ser ut.

Inbjudan till seminarium och presskonferens den 10 juni 2002

6 juni 2002
Koncernnyheter

Folksam utser ”Årets klimatförbättrare” Måndagen den 10 juni i Stockholm presenteras Folksams Miljöindex 2002. · Vilka företag har minskat och ökat sina koldioxidutsläpp mest - totalt och per bransch? · Vilka företag driver det bästa arbetet för att minska sina utsläpp? · Vilka branscher ökar respektive minskar sina utsläpp? Folksams vd Tore Andersson inleder. Vinnarna....

Genomgripande revision av Folksams kapitalplaceringar: Folksam inleder samarbete med etikkonsult

22 januari 2002
Koncernnyheter

Folksam inleder ett strategiskt samarbete med det svenska företaget Caring Company. Caring Company arbetar med etiska riktlinjer och analyser åt bland annat banker och försäkringsbolag.

Shoppa med gott samvete med Folksams shoppingguide

11 december 2008
Ansvarsfullt ägande Miljö

Vilka företag förtjänar våra julklappspengar? Bara de som redan tar sitt ansvar för miljön och arbetsvillkoren för sina anställda? Eller också de som jobbar för att bli bättre på det? Folksam har gjort en genomlysning av företagen bolaget investerar i. Här får alla veta vilka företag som behöver göra mer – och alla kan ta chansen att påverka dem att bli bättre.

”Samhället idag är ju helt rubbat” Ett seminarium om ungdomars förändrade livsvillkor i 90-talskrisens spår

21 september 2001
Koncernnyheter

Tisdagen den 25 september anordnar Folksam och bokförlaget Atlas ett heldags-seminarium där forskningsrapporten "Varken ung eller vuxen" presenteras. Kultursociologen Mats Trondman tecknar tillsammans med en rad unga forskare ett närgånget porträtt av ett folkhem i kris, utifrån marginaliserade ungdomars egna berättelser och tankar.

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.