Folksam lyssnar på pensionärerna – erbjuder alternativ till sänkta ersättningar

Folksam lyssnar på pensionärerna – erbjuder alternativ till sänkta ersättningar

4 mars 2010 | Taggar: , , , , , , | Kategorier: Försäkringar

Vid samrådet den 8 december ombads organisationerna komma med synpunkter och förslag på hur de vill att grupplivförsäkringen ska hanteras. Folksam har behandlat synpunkterna och tagit fram alternativ till sänkt ersättning, vilka nu presenterats för pensionärernas organisationer.

Alternativen är följande:
- Behålla samma premie som idag, men med sänkt ersättning.
- Behålla de ersättningsbelopp man har idag, men till en högre premie. Ersättningen fryses.
- Fortsätta med samma försäkring som idag, med nuvarande ersättning till en högre premie. Ersättningen och premien ändras därefter med prisbasbeloppets förändringar.

För mer information om alternativen se: www.folksam.se/gruppliv

Folksam kommer i mitten av april skicka ut brev till de berörda kunderna i vilka man informerar om de tre alternativen samt vilka premienivåerna kommer att bli. Kundernas nuvarande ersättningar och premier kommer att förbli oförändrade under 2011. Kunderna behöver inte göra något val nu utan kommer mot slutet av 2011 få välja ett av de tre alternativen.

– Detta är en väldigt viktig fråga för Folksam. Vi vill säkerställa att vi gör det här på ett, för kunderna, så bra sätt som möjligt. Därför vill vi inte ha för bråttom utan skjuter fram förändringen ett år, säger Stefan Holm.

För ytterligare information:
Stefan Holm, affärsområdeschef Folksam, telefon 08-772 68 71, 0708-31 68 75
Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 08-772 62 12, 0708-31 58 01

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lasse Nilsson

2010-03-04 kl 22:55

Ställer förhoppningen att det nu skett samråd med ägarna till medlemsförsäkringarna. Läste nyss i PRO pensionären och det var inte så roligt att läsa över Folksams agerande. Är det rätt återgivet?
Vill också att Folksams ansvariga tittar i försäkringsvillkoren, § 1, och ger besked kring fortsättningsförsäkring och ger oss premieuppgifter.
Kom till lösning så att nya medlemmar snabbt skall få trygghetsskydd i medlemsförsäkringar. Detta blir först då möjligt att försäkringen kommer att kunna fortsätta.
Av pressmeddelandet framgår att vi även får möjligheten att dö under 2011 och nu gällande försäkringar utbetalas till våra efterlevande.

Andreas Jerat

2010-03-05 kl 14:21

Hej Lasse

Folksam har nu genomfört nya samråd med pensionärernas organisationer i vilka vi presenterat alternativ till förslaget om sänkt ersättning. Pensionärernas organisationer har då fått möjlighet att ge sin syn på de nya alternativen.

Hur PRO pensionären valt att beskriva Folksams agerande får stå för dem och vi avstår från att kommentera deras artiklar.

Vi kommer under april att underrätta samtliga försäkrade om möjligheterna till fortsatt försäkring och då lämna besked om premienivåer för de olika alternativen.

Vänligen
Andreas Jerat
Presschef Folksam

karin karlsson

2010-03-05 kl 21:40

Om man accepterar något av de tre alternativen vad finns för garantier för framtiden? Kan Ni komma tillbaka med nya shockartade besked om ytterligare
sänkningar av försäkringsbeloppen?

Lasse Nilsson

2010-03-06 kl 11:44

Tack för ditt svar 5 mars.
Blir besviken på meddelande om fortsättningsförsäkring enl. villkoren, inte kommer upp. Överväger att pröva via Kundombudsmannen.
Tycker att hela frågan, om TFP, är viktigt ur demokratin, är det medlemsförsäkringar i PRO, Handels mfl?
Låt organisationerna vara med i besluten och tror säkert att valda ansvarsfula personer även tänker på Folksams framtid. Är tveksam om ansvariga i Folksam ser det på samma sätt. Vi behöver tillföra fler medlemsförsäkrade nu och i framtiden för att dessa försäkringar skall fortleva. Samråd och besluta.

Andreas Jerat

2010-03-08 kl 12:15

Hej Karin

Jag har full förståelse för att du ställer denna fråga.

Den 1 januari 2012 genomförs förändringen av grupplivförsäkringen. Vår bedömning att vi med de ändrade villkoren inte ska behöva höja premierna ytterligare efter 2012, utan att grupplivförsäkringen ska bära sig ekonomiskt. Men – och det här är viktigt att poängtera – vi kan aldrig garantera att vi inte tvingas höja premierna ytterligare i framtiden.

Vänligen
Andreas Jerat
Presschef Folksam

ilse Lundberg

2010-03-11 kl 14:23

Kommer alla som har en grupplivförsäkring(PRP) att få ett brev, så de kan välja alternativ eller gäller dessa tre alternativ endast nytecknade?

Andreas Jerat

2010-03-11 kl 15:45

Hej Ilse

Alla som idag har den aktuella grupplivförsäkringen (oavsett när de tecknat den) kommer i mitten av april att få ett brev med information om de tre valbara alternativen. Det alternativ som väljs gäller från och med 1 januari 2012.

Vänligen
Andreas Jerat
Presschef

Gunilla Bergner

2011-05-02 kl 16:09

Hej! Jag och min sambo har båda tecknat PRO’s gruppliv hos Folksam. Ingen av oss har fått något brev om fortsatta alternativ. April månad är nu passerad och vi väntar fortfarande.

Andreas Jerat

2011-05-02 kl 16:26

Hej Gunilla

Det brev som du refererar till skickade vi på Folksam ut i april förra året (2010).

Vi kommer under hösten 2011 att på nytt skicka ut brev med information om hur man ska göra för välja ett av de tre alternativ för grupplivförsäkringen som tagits fram och som vi tidigare informerat om.

Vänlig hälsning
Andreas Jerat
Presschef Folksam

Länkar till denna sida

Nya alternativ i Folksams seniorförsäkring « LärarförsäkringarBloggen

2010-03-04 kl 17:18

[...] Länk till Folksams pressmeddelande Dela med dig [...]

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Folksam Livs styrelse: Inbjudan till överläggningar utifrån nödvändig ändring av grupplivförsäkringen

28 oktober 2009
Försäkringar Koncernnyheter

Styrelsen i Folksam Liv konstaterade under onsdagens möte att livbolaget riskerar mycket allvarliga förluster om grupplivförsäkringen till pensionärer inte förändras. Styrelsen ställer sig alltså bakom Folksams lednings planerade åtgärder.

Debattartikel: Anders Sundström svarar på kritiken mot ändringen av grupplivförsäkringen

26 oktober 2009
Försäkringar

Fem miljarder kronor kommer förlusten att bli för Folksam, om man inte gör något åt att allt färre pensionärer vill vara med i den nu så omdiskuterade grupplivförsäkringen. Det visar KPMG:s oberoende granskning av Folksams agerande. Anders Sundström, Folksams vd, pekar på att den här försäkringen inte går ihop. Den hotar på sikt att ge sådana miljardförluster att det vore oansvarigt mot övriga försäkringstagare att inte agera. Han bjuder in pensionärsorganisationerna till diskussioner om hur detta ska lösas.

Folksam lanserar nya försäkringar för Sveriges ridklubbar – erbjuder förmånligare villkor och högre ersättning vid skador

14 december 2007
Koncernnyheter

Från och med 17 december kan svenska ridklubbar teckna två nya olycksfallsförsäkringar; Folksams ridklubbsförsäkring, som skyddar klubbens medlemmar, samt Folksams publik- och besöksolyckfallsförsäkring, som ger ett skydd till icke-medlemmar som besöker ridklubbens anläggningar.

Folksam ändrar villkoren i pensionärernas grupplivförsäkring

15 oktober 2009
Försäkringar

Medlemmar i pensionärsorganisationer som PRO, SKPF och SPRF med flera har kunnat teckna en grupplivförsäkring i Folksam som lämnar ersättning till efterlevande vid dödsfall. På grund av ett vikande intresse bland pensionärer att teckna grupplivförsäkringen kommer Folksam från och med den 1 januari 2011 att sänka ersättningsbeloppet i försäkringen.

Rätten till snabb rehabilitering bör stärkas genom ny försäkringslösning: ”Långtidssjuka på väg tillbaka ska ha rehabiliteringslön från arbetsgivaren”

5 juli 2005
Koncernnyheter

Under högst ett år ska arbetsgivarna betala en rehabiliteringslön till långtidssjuka anställda som genomgår rehabilitering för att kunna arbeta igen. Det skulle enligt Folksams vd Anders Sundström bli en av konsekvenserna om en partsägd rehabiliteringsförsäkring införs på den svenska arbetsmarknaden – något som Folksam nu föreslår. Rehabiliteringslönen skulle då, tillsammans med kostnaderna för själva rehabiliteringen,....

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.