Folksam fattade rätt beslut: Anders Sundström kommenterar kritik mot försäljning av återförsäkringsbolag

Folksam fattade rätt beslut: Anders Sundström kommenterar kritik mot försäljning av återförsäkringsbolag

14 februari 2005 | Kategorier: Koncernnyheter

Idag kommenterar Dagens Nyheter Folksams försäljning av run off-delen i återförsäkringsbolaget Folksam International. När det nya ägarbolaget tog över försattes bolaget i konkurs av de nya ägarna efter ett knappt halvår. Den aktiva delen av Folksam International hade då redan sålts till det stora amerikanska återförsäkrarna White Mountain.

Återförsäkringsbranschen har under åtminstone ett drygt årtionde dragits med lönsamhetsproblem. Dessa problem har varit en angelägenhet för hela försäkringsbranschen:

– Den dåvarande ledningen för Folksam fattade det strategiskt rätta beslutet för hela verksamheten när man valde att sälja återförsäkringsverksamheten.

– Försäljningen var ett led i den omstrukturering av hela Folksam-gruppens affärer som vi genomfört för att kunna möta kundernas krav i framtiden. Nu fokuserar vi på försäkrings- och sparandetjänster till hushåll och småföretag, säger Anders Sundström.

– Vi avvaktar de vidare resultaten av den konkursutredning som leds av Rolf Åbjörnsson. Men det känns viktigt att poängtera att vår försäljning skedde öppet och under offentlig belysning, enligt alla de krav som ställs i lag- och regelverk. Försäljningen granskades på sedvanligt sätt av Finansinspektionen innan den kunde genomföras. Något annat vore otänkbart.

För ytterligare information, kontakta:
Anders Sundström, vd Folksam, tel 08-772 66 10

Presschef: Lars Åkerkvist, tel 08-772 60 77, 0708-31 60 07

Folksam är ett modernt försäkringsbolag med ett stort utbud av försäkringar, spar- och lånemöjligheter för alla behov. Varannan svensk, vartannat hem, var fjärde bil och nittio procent av alla som idrottar är försäkrade genom Folksam. Den kunskap vi får använder vi för att på lång sikt öka trafiksäkerheten, bidra till människors hälsa och minska miljöpåverkan. Folksam grundades 1908 och har cirka 70 kontor i hela Sverige. Läs gärna mer på www.folksam.se
————————————————————
Denna information skickades av Waymaker http://www.waymaker.se
Följande filer finns att ladda ned:
http://wpy.waymaker.net/client/waymaker1/WOLReleaseFile.aspx?id=72143&fn=wkr0001.pdf Folksam fattade rätt beslut: Sundström kommenterar kritik mot försäljning av återförsäkringsbolag

Bokmärk och dela

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • TwitThis
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller pinga oss från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Relaterade nyheter

Anders Sundström ny vd för Folksam

12 maj 2004
Koncernnyheter

Styrelserna för Folksams Liv och Folksam Sak har utsett Anders Sundström till ny vd för Folksam. Han tillträder den 1 september 2004 och efterträder därmed Folksams nuvarande vd Tore Andersson, som går i pension. ”Jag är hedrad över uppdraget att få leda Sveriges största och viktigaste kundägda försäkringsbolag”, säger Anders Sundström. Anders Sundström har en....

Ingen kritik från Finansinspektionen mot Folksam och KPA

10 mars 2004
Koncernnyheter

I Svenska Dagbladets näringslivsdel idag onsdag rapporteras det om kritik från Finansinspektionen mot interna transaktioner i sammanlagt åtta livbolag, däribland Folksam och KPA. Den kritik som omnämns mot Folksam och KPA föreligger i själva verket inte. Finansinspektionen har ännu inte dragit och presenterat sina slutsatser vad gäller någon del av det ännu pågående utredningsarbetet, vare....

Beslut om jämlika premier för pensionssparande redan idag

10 maj 2001
Koncernnyheter

Idag beslöt försäkringsbolaget Folksam att införa könsneutrala premier i MedlemsPension. Det rör sig om en pensionsförsäkring, som mer än 200 000 medlemmar i LO och TCO hittills har valt som ett komplement till den allmänna och den avtalade pensionen. I fortsättningen kommer alla som tecknar MedlemsPension alltid att få samma utfall av försäkringen vid samma premie - oavsett om de är kvinnor eller män.

Stora dolda kostnader: Viktigt att välja rätt sorts värmepump

13 januari 2003
Koncernnyheter

Stora dolda kostnader: Viktigt att välja rätt sorts värmepump ”Allt fler av Sveriges 1,6 miljoner villaägare ser nu värmepumpen som ett intressant alternativ till dyr direktverkande el, inspirerade av den debatt om elslöseriet och den framtida elförsörjningen som förs mot bakgrund av den senaste tidens stränga kyla. Men även om värmepumpar är framtidsalternativet framför andra....

Kontakt

För pressrelaterade frågor vänligen kontakta Folksams informationsjour på telefon 08-772 66 60 eller skicka e-post till infojour@folksam.se.

Kalendarium

Följ Folksam

Bilder

Om Folksam

Folksam är ett ömsesidigt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Genom cirka 3 800 anställda och ett 30-tal kontor spridda över landet försäkrar Folksam varannan person, vartannat hem och var fjärde bil i Sverige.